Tyskland taler med to tunger om CO2-kvoter


Tyskland taler med to tunger om CO2-kvoter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vi er imod at gribe ind over for marked for CO2, siger tysk økonomiminister. Nej vi er ej, siger kollega.

Det tyske økonomiministerium siger, at det er imod at trække CO2-kvoter ud af markedet for at forhindre, at det europæiske marked for klimagasser kollapser.

Udmeldingen kommer dagen efter, at den tyske miljøminister sammen med Danmark og andre europæiske lande underskrev et brev, der støtter en sådan plan.

- Vi er fortsat imod intervention i markedsmekanismerne for handelstilladelser, siger en talsmand for økonomiminister Philip Rösler.

Torsdag underskrev Röslers kollega, miljøminister Peter Altmaier, et brev sammen med Danmark, Frankrig, Italien, Storbritannien og Sverige, som opfordrer til den såkaldte "backloading" - altså at trække en del af CO2-kvoterne ud af markedet.

Efter finanskrisen er prisen på CO2-kvoter kommet meget langt ned, og det betyder, at omlægningen til renere energi går helt i stå, fordi det er billigere for virksomhederne at forurene med kul og olie end at investere i solceller, vindkraft eller energibesparelse.

EU-Kommissionen har foreslået at trække nogle af CO2-tilladelserne tilbage for at forhindre, at det såkaldte ETS-marked bryder sammen.

ETS-markedet er en hjørnesten i EU's klimapolitik og skal være med til at drive Europa i retning af renere energi.

EU's klimakommissær, Connie Hedegaard, mener, at EU's problemer skyldes, at mange lande har været gavmilde med gratis kvoter til egne industrier.

Alternativet til en velfungerende fælles EU-kvotehandel er et kludetæppe med 27 forskellige afgiftssatser og systemer i de enkelte lande, konstaterede hun tidligere i år.

Tyskland taler med to tunger om CO2-kvoter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce