Tyrkiet kritiserer Obamas Armenien-tale


Tyrkiet kritiserer Obamas Armenien-tale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den tyrkiske præsident Gül er uenig i dele af sin amerikanske kollega Obamas tale om omstridt folkedrab. Udenrigsministeriet kalder ligefrem talen "uacceptabel"

Selv om USA's præsident, Barack Obama, behændigt undlod at stemple det tyrkiske massedrab på kristne armeniere i 1915 som et folkedrab, har hans tale ved årsdagen for begivenheden i går alligevel vakt undren og harme i Tyrkiet.

Den tyrkiske præsident, Abdullah Gül, siger i den første officielle reaktion fra Ankara på talen, at han er uenig i dele af talen.

- Der er pointer, som jeg er uenig i. Der døde også hundredtusinder af tyrkere og muslimer i 1915. Alles lidelser bør med, siger Gül i en erklæring, som det statslige nyhedsbureau Anadolu offentliggjorde i dag.

Tyrkiets udenrigsministerium er mere direkte i sin kritik og kalder nogle af Obamas udtalelser for "uacceptable".

- De tyrkiske og armenske nationers fælles historie bør udelukkende vurderes ud fra uvildige og videnskabelige fakta, skriver ministeriet i en meddelelse.

Obama betegnede drabet på omkring 1,5 millioner armeniere ved afslutningen af Det Osmanniske Rige som "en af de værste grusomheder i det 20. århundrede". Det svarer til, hvad tidligere amerikanske præsidenter har sagt i den traditionelle erklæring.

Men han brugte også den armenske betegnelse for massedrabet "Meds Yeghern", som betyder "den store katastrofe".

Amerikanske armeniere er skuffede over Obama, fordi han under præsidentvalgkampen i fjor ikke tøvede med at tale om et folkedrab.

Tyrkiet kritiserer Obamas Armenien-tale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce