Tyrkiet afslørede bevidst israelsk spionring i Iran


Tyrkiet afslørede bevidst israelsk spionring i Iran

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

The Washington Post: Tyrkiet har med vilje sat Israels efterretningstjeneste langt tilbage i forhold til Iran.

Tyrkiet afslørede med vilje en israelsk spionring i Iran for de iranske myndigheder tidligt i 2012.

Det skriver The Washington Post og afsløringen af spionringen satte den israelske efterretningstjeneste langt tilbage i forhold til, hvad der foregår i Teheran.

Talsmænd for den tyrkiske regering siger ifølge Reuters, at artiklen i den ansete amerikanske avis er et forsøg på at diskreditere Tyrkiet, fordi det vinder mere og mere indflydelse i Mellemøsten.

Der er ingen officielle israelske reaktioner på den amerikanske avisartikel.

Israel har tidligere anklaget Tyrkiets premierminister, Recep Tayyip Erdogan, for at have indtaget meget antiisraelske holdninger i de senere år. Israel siger, at han har gjort det for at styrke sin egen position i muslimske lande.

De tidligere så gode forbindelser mellem Israel og Tyrkiet blev stærkt svækket, da israelske soldater stoppede tyrkiske aktivister, som forsøgte at nå frem til Gazastriben med flere skibe i 2010. Ni tyrkiske aktivister blev dræbt under operationen.

Kommentatoren David Ignatius skriver i Washington Post, at Israel delvist ledede sine efterretningsenheder i Iran fra Teheran, og at Erdogan afslørede identiteten på 10 iranere, som var rejst til Tyrkiet for at mødes med israelske efterretningsfolk.

Artiklen i den amerikanske avis har vakt harme i Ankara, hvor mange i forvejen var i forsvarsposition, efter at den amerikanske erhvervsavis The Wall Street Journal har skrevet, at den tyrkiske efterretningschef Hakan Fidan har delt sensitive oplysninger.

Tyrkiet afslørede bevidst israelsk spionring i Iran

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce