Tusindvis vil fejre Thatchers død i London


Tusindvis vil fejre Thatchers død i London

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Margaret Thatcher deler fortsat vandene i London, hvor demonstranter vil aktionere forud for hendes begravelse

Det britiske politi forbereder sig på uroligheder på Trafalgar Square lørdag aften, hvor tusindvis af mennesker, der var stærkt imod Margaret Thatchers politik, har varslet, at de vil fejre den tidligere premierministers død.

Londons borgmester, Boris Johnson, siger, at myndighederne er forberedte på, at festen kan blive voldelig. Over 1500 har på Facebook meddelt, at de vil deltage.

Ifølge avisen The Guardian rejser repræsentanter fra kulminearbejderne, der kæmpede mod Thatcher i en årelang strejke i 1985, til London for at deltage i festen, som også studerende og politiske modstandere af den afdøde jernlady har vist interesse for.

Londons borgmester har sagt, at folk har ret til at demonstrere, men at politiet vil slå hårdt ned på ethvert tilløb til vold.

- De har ikke ret til at bruge en ældre persons død som anledning til voldelige uroligheder eller slagsmål. Vi er parate til at svare igen, hvis nogen bryder loven, siger Boris Johnson.

Politiet er samtidig ved at planlægge en storstilet sikkerhedsoperation for Thatchers begravelse i næste uge.

Dagen inden begravelsen - 16. april - bliver Margaret Thatchers kiste bragt til et kapel i Westminster, som huser det britiske parlament, hvortil Thatcher første gang blev valgt i 1959. Her bliver der holdt en kort højtidelighed.

Ved onsdagens begravelse bliver Thatchers kiste kørt gennem Londons gader, som vil være ryddet for trafik.

Ved den såkaldte ceremonielle begravelse med militære æresbevisninger vil der være omkring 2000 deltagere.

De inviterede er blandt andre alle nuværende og tidligere ministre i Storbritannien, ligesom den nuværende og tidligere amerikanske præsidenter er inviteret til Margaret Thatchers begravelse. Også dronning Elizabeth og prins Philip deltager.

Tusindvis vil fejre Thatchers død i London

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce