Tusindvis af mennesker evakueres i Californien


Tusindvis af mennesker evakueres i Californien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BRAND: Forstad til Los Angeles evakueret på grund af fortsat skov- og steppebrand
USA: Tusindvis af mennesker blev sent mandag og tidligt i går evakueret fra deres hjem, da skov- og steppebrande begyndte at true forstæder til Los Angeles i den amerikanske delstat Californien.

Politiet i Californien oplyste, at 1600 hjem var blevet evakueret i Santa Clarita-regionen nord for USA's næststørste by.

Brandene i Californien opstod i weekenden og har bredt sig over adskillige tusinde hektarer - blandt andet et 2400 hektar stort ranch-område, der ejes af Walt Disney Corp, og som blev anvendt til optagelse af den klassiske tv-serie fra 1970'erne "Det lille hus på prærien".

Vindstød

Hundredvis af brandfolk er blevet sat ind i slukningsarbejdet og støttes af blandt andet helikoptere, som sprøjter vand ned over flammerne. Branden næres af konstante vindstød og høje temperaturer i området.

Myndighederne har kontrol med 39 pct. af det område, der står i brand.

En anden brand, der har raset en uge nord for Los Angeles, har bredt sig over 6800 hektarer og førte til evakueringer af tusindvis af mennesker i området omkring Lake Hughes.

Men denne brand er nu 80 pct. under kontrol ifølge myndighederne, og de evakuerede har fået lov til at vende hjem.

Branden menes at være blevet udløst af en mand, der skød til måls med en riffel. Han kan blive dømt til at betale en del af slukningsarbejdet, som koster op mod 10 millioner dollar ifølge foreløbige vurderinger.

Det vestlige USA rammes næsten årligt af store brande i skov- og steppeområder på grund af de høje temperaturer nær ørkenområderne.

Tusindvis af hjem blev evakueret i sidste langs grænsen mellem Californien og Nevada.

Tusindvis af mennesker evakueres i Californien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce