Tusinder på flugt i Pakistan


Tusinder på flugt i Pakistan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tusinder af indbyggere flygter ud af hovedbyen i Swat-dalen i det nordvestlige Pakistan af frygt for kampe.

En selvmordsbombe kostede i dag fem mennesker livet, da panikslagne indbyggere flygtede fra en by i det nordvestlige Pakistan, der var under beskydning. Angrebet fandt sted ved en vejspærring uden for byen Peshawar i retning mod Khyberpasset på grænsen til Afghanistan.

Ingen tog skylden for angrebet, men pakistanske sikkerhedsstyrker er involveret i kampe med den militante talibanmilits, der er bitter modstander af Pakistans samarbejde med USA i krigen mod terror.

Samtidig med angrebet uden for Peshawar opfordrede de pakistanske myndigheder indbyggerne i Swat-dalens hovedby, Mingora, til at forlade deres hjem, da der ventes nye kampe mellem talibanmilitsen og sikkerhedsstyrkerne.

En fredsaftale, hvis hensigt det var at sætte en stopper for volden i Swat-dalen nordvest for hovedstaden Islamabad, er stort set brudt sammen, efter at Pakistan er kommet under pres fra USA for at slå til med de militante i stedet for at forsøge at forhandle med dem.

Pakistans præsident, Asif Ali Zardari, der er den tidligere premierminister Benazir Bhuttos enkemand, skal efter planen mødes med USA's præsident, Barack Obama, og Afghanistans præsident, Hamid Karzai, i Washington i morgen for at drøfte den voksende militante trussel i regionen.

Den øverste embedsmand i Swat, Khushal Khan Khattak, sagde, at militante har infiltreret fem distrikter i Mingora, og at de er gået i gang med at angribe sikkerhedsstyrkerne og regeringsmål i byen.

Ifølge Khattak vil sikkerhedsstyrkerne snart gå til angreb på de militante og opfordrer derfor folk til at komme væk, før det sker.

Senere i dag sagde Khattak, at frygten for kampe var drevet over, mens hæren sagde, at den har kontrol over byen.

Men det fik ikke folk til at blive hjemme. Lokale indbyggere sagde, at tusinder er på vej ud af byen.

Tusinder på flugt i Pakistan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce