Tunesisk militær har dræbt ni terrorister


Tunesisk militær har dræbt ni terrorister

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I en veltilrettelagt militæroperation lykkedes det at dræbe ni jihadister og beslaglægge to ton sprængstof.

Tunesiske sikkerhedsstyrker har dræbt ni terrorister og beslaglagt to ton sprængstoffer lørdag i en militæraktion i nærheden af det sted, hvor to politifolk blev dræbt to dage tidligere, oplyser det tunesiske forsvarsministerium.

De ni mistænkte terrorister blev dræbt i Taouyer bjergområdet i Beja-regionen omkring 70 kilometer vest for hovedstaden Tunis, blev talsmand Taoufik Rahmouni citeret for af det officielle nyhedsbureau, TAP.

EN anden ministeriel talsmand har tidligere sagt, at styrker havde taget et medlem af gruppen til fange under operationen, der gik ud på at opspore en celle på omkring 20 mistænkte hellige krigere, der beskyldes for at stå bag drabene på politifolkene.

Siden 2011-oprøret, der udløste Det Arabiske Forår, har Tunesien oplevet en stigning i antallet af angreb af jihadist-grupper, der tidligere var undertrykt af tidligere diktator Zine el-Abedine Ben Ali.

Omkring 15 soldater og politifolk er blevet dræbt siden december i deres arbejde langs grænsen til Algeriet på at opsøge militante med en påstået forbindelse til al-Qaeda. Men lørdagens operation var den første af sin slags i Beja, hvilket er meget tættere på Tunis.

Forsvaret har sagt, at det mangler ressourcer til at bekæmpe militante grupper, og at man har kæmpet for at holde dem.

Som tegn på den stigende frustration over den dyre kamp mod jihadisterne kørte demonstrerende sikkerhedsstyrker fredag premierminister Ali Larayedh og præsident Moncef Marzouki væk fra en mindegudstjeneste for de dræbte politifolk fra Beja.

Tunesien har været fastlåst i en politisk krise siden juli, da den fremtrædende oppositionspolitiker Mohamed Brahmi blev skudt og dræbt af formodede jihadister.

Det skete under omstændigheder, der mindede meget om et tilsvarende drab på et andet af oppositionens parlamentsmedlemmer, Chokri Belaid, seks måneder tidligere.

Tunesisk militær har dræbt ni terrorister

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce