Forhandlingerne i Sydafrika om en løsning på den politiske krise i Zimbabwe skal være afsluttet 4. august. Rimeligt, siger oppositionsleder Tsvangirai.
Zimbabwes oppositionsleder, Morgan Tsvangirai, siger i dag, at han er "rimelig tilfreds" med forhandlingerne, der er i gang med præsident Robert Mugabes parti om en løsning på den politiske krise i landet, og at en tidsfrist for en afslutning af forhandlingerne - 4. august - ikke er ufleksibel.

Tsvangirai har været involveret i en bitter strid med Mugabe siden præsidentvalget i landet i marts, som oppositionslederen siger, at han vandt. Tsvangirai bekræfter, at forhandlingerne med Mugabes regeringsparti, Zanu-PF, genoptages søndag.

- Jeg er rimelig tilfreds, men som i enhver forhandling er der udestående punkter, der mangler at blive løst, sagde Tsvangirai til journalister i Senegals hovedstad, Dakar, hvor han havde samtaler med landets præsident, Abdoulaye Wade.

Forhandlingerne om en magtdeling i Zimbabwe begyndte i sidste uge i Sydafrika, men blev midlertidig indstillet tirsdag. En rammeaftale for forhandlingerne, der blev vedtaget af parterne 21. juni, fastslår, at forhandlingerne skal være tilendebragt senest 4. august.