Trumps eks-toprådgiver erklærer sig skyldig i at lyve for FBI

USA's tidligere nationale sikkerhedsrådgiver, på vej ind i retten i Washington fredag. Her erklærer han sig skyldig i at lyve over for det amerikanske forbundspoliti.

Trumps eks-toprådgiver erklærer sig skyldig i at lyve for FBI

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Michael Flynn bekræfter, at han løj om møde med Ruslands ambassadør. ABC News siger Trump beordrede det.

Michael Flynn, præsident Donald Trumps tidligere nationale sikkerhedsrådgiver, erklærer sig skyldig i at have løjet over for FBI om et møde med Ruslands ambassadør.

- Ja, sir, svarer den pensionerede general ifølge AFP, da han af retten i Washington bliver spurgt, om han kan erklære sig skyldig.

Flynn var Trumps nære medarbejder under valgkampen. Han er den hidtil mest prominente embedsmand, der er anklaget i den verserende undersøgelse af Ruslands rolle under den amerikanske valgkamp i 2016.

ABC News bidrager med en sprængfarlig oplysning. TV-stationen citerer en unavngiven person, der står Flynn nær, for at oplyse, at det var Trump selv, som bad Flynn om at tage kontakt til russerne.

Andre medier skriver, at de ikke har kunne verificere oplysningen.

Men da Flynn erklærede sig skyldig i retten, dykkede aktiemarkedet på Wall Street.

Det Hvide Hus nægter, at andre end Flynn er impliceret i sagen.

- Intet ved denne skyldig-erklæring implicerer andre end Flynn selv, siger Ty Cobb, der er juridisk rådgiver for Det Hvide Hus.

Over for FBI fortalte Flynn - i strid med sandheden - at han ikke havde bedt den russiske ambassadør om at undlade at optrappe situationen, efter USA havde indført yderligere sanktioner mod Rusland.

- Flynn fremsatte med overlæg og mod bedre vidnede falsk, opdigtede bedrageriske erklæringer og udtalelser, hedder det i anklageskriftet.

De sanktioner, som Flynn diskuterede med den russiske ambassadør, Sergej Kisljak, var blevet indført af den daværende Obama-regering - altså kort tid før, Trump blev indsat som præsident i januar.

Flynn skal ifølge anklageskriftet også have løjet om Kisljaks svar, at Rusland ville undlade at svare hårdt igen på sanktionerne.

Det har allerede i flere dage stået klart, at Flynn har indvilget i at samarbejde med den særlige anklager, Robert Mueller, som efterforsker Ruslands rolle under valget sidste år, og om russerne samarbejdede med Trumpkampagnen.

Flynn blev udspurgt af FBI få dage efter, at Trump var blevet indsat som præsident i januar.

Han blev tvunget til at træde tilbage måneden efter. Ifølge Det Hvide Hus havde han svigtet regeringen ved ikke at fortælle dem, om han havde drøftet sanktioner med den russiske ambassadør, Sergej Kisljak.

Mueller og hans hold oplyste i sidste måned, at tre andre af Trumps ledende kampagnefolk er blevet anklaget.

Det drejer sig om præsidentens tidligere kampagnechef Paul Manafort og hans forretningspartner Rick Gates samt den udenrigspolitiske rådgiver George Papadopoulos.

Ved at samarbejde med den særlig anklager kan de anklagede gøre sig håb om ikke at blive straffet hårdt.

Trumps eks-toprådgiver erklærer sig skyldig i at lyve for FBI

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce