Trump godkender katastrofehjælp til storbrande

Den største af brandene dækkede fredag 534 kvadratkilometer og raserede nord for Los Angeles.

Trump godkender katastrofehjælp til storbrande

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere end 230.000 har forladt deres hjem, og over 400 bygninger er ødelagt af flammer nord for Los Angeles.

USA's præsident, Donald Trump, har fredag erklæret en katastrofesituation i Californien, i forbindelse med at delstaten har været hærget af omfattende brande.

Det betyder, at der bliver frigivet nødhjælpspenge til de ramte områder, og at statslige instanser kan sættes ind for at hjælpe med bekæmpelsen af brandene.

Det skriver nyhedsbureauet dpa.

Den største af brandene dækkede fredag 534 kvadratkilometer og raserede nord for millionbyen Los Angeles.

Omkring 439 bygninger er ødelagt i brandene og yderligere tusindvis har været truet. Det har ført til, at flere end 230.000 indbyggere i Los Angeles og Ventura i det sydlige Californien er flygtet fra deres hjem.

Også dele af kendisbyen Bel-Air, der er hjem for blandt andre popstjernen Beyonce og mediemogulen Robert Murdoch, er blevet evakueret.

Flere end 2500 brandmænd, 12 helikoptere og 471 brandbiler forsøger at få kontrol over den største brand. Men på grund af vindstød op til orkanstyrke er kun fem procent af flammerne inddæmmet.

Der er hvert efterår risiko for vilde naturbrande i Californien. Det skyldes vejrfænomenet Santa Ana, hvor tørre vinde blæser ind over delstaten.

Det nationale vejrcenter, NWS, har beskrevet de seneste ugers vejrforhold som årets længste tørke, hvor Santa Ana samtidig blæser kraftige vinde ind over området.

Ifølge avisen Los Angeles Times forventes de vejrforhold, der nærer flammerne, at fortsætte i weekenden.

Der er udstedt rød alarm, på grund af kombinationen af lav luftfugtighed og høje vindhastigheder. Mandag og tidsdag ventes vinden at lægge sig.

Trump godkender katastrofehjælp til storbrande

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce