Tre russiske børn døde i busulykke i Belgien

Den forulykkede bus i Belgien var fyldt med børn.
Foto: Virginia Mayo/AP/POLFOTO

Tre russiske børn døde i busulykke i Belgien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En busulykke i Belgien har kostet fem personer livet. Bussen var fyldt med børn og unge fra Rusland.

Fem personer mistede livet og flere blev alvorligt såret, da en bus med russiske børn og unge tidligt søndag morgen forulykkede i det nordlige Belgien, beretter myndighederne i landet.

Tre russiske børn omkom sammen med bussens to polske chauffører. Den polsk-registrerede bus havde i alt 42 passagerer.

Ulykken skete, da bussen af endnu ukendte årsager svingede af E34 motorvejen nær havnebyen Antwerpen omkring klokken 6.30.

Mindst 19 mennesker blev såret i ulykken - seks af dem alvorligt. En persons tilstand betragtes som yderst kritisk. De kvæstede vil være på hospitalet længe, siger en talsmand fra kommunen i Ranst, der ligger cirka 10 kilometer fra Antwerp.

De sidste 13 sårede har i løbet af søndagen forladt hospitalet.

Passagererne var alle fra Volgograd i det sydøstlige Rusland, og de var på vej til Paris, da ulykken indtraf.

- Tanker går til ofrene. Den belgiske beredskabstjeneste og de belgiske myndigheder gør alt for at hjælpe, siger Belgiens premierminister Elio De Rupo.

En talsmand for det belgiske indenrigsministerium siger, at regeringen - i samarbejde med russiske og polske diplomater i landet - er i færd med at organisere faciliteter til ofrene og deres familier, hvis de vælger at tage til Belgien.

Der var tilsyneladende ingen andre køretøjer involveret i ulykken. Bussen svingede angiveligt uprovokeret af vejen, ud i rabatten og gennem motorvejsafspærringen, hvorefter den gled ned ad en mindre skråning, før den stoppede.

De belgiske myndigheder siger, at det er for tidligt at spekulere i, om chaufføren var beruset, havde fået et ildebefindende eller var faldet i søvn bag rattet. En officiel undersøgelse er dog sat i gang.

Ulykken vækker smertelige erindringer om en lignende busulykke for et år siden, hvor en bus med belgiske skolebørn forulykkede i Schweiz. Her omkom 22 personer.

Tre russiske børn døde i busulykke i Belgien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce