Tre rumfarere er ankommet til Den Internationale Rumstation

En amerikansk og en japansk astronaut samt en russisk kosmonaut er tirsdag morgen ankommet til Den Internationale Rumstation, ISS. De drog afsted søndag fra en base i Kasakhstan.

Tre rumfarere er ankommet til Den Internationale Rumstation

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter to dages rumrejse er en japansk og en amerikansk astronaut og en russisk kosmonaut ankommet til ISS.

Mens livet på jorden tirsdag morgen gik sin sædvanlige gang, kunne tre mænd juble cirka 400 kilometer over jordens overflade.

Efter to dages rejse gennem rummet koblede de sig nemlig til Den Internationale Rumstation, ISS.

Trioen består af japanske Norishige Kanai fra Japan Aerospace Exploration Agency, amerikanske Scott Tingle fra NASA og russiske Anton Shkaplerov fra det russiske rumagentur, Roscosmos.

Det er den første tur til verdensrummet for Kanai og Tingle, mens Shkaplerov er en erfaren kosmonaut med et års tid i rummet over to ture.

De tre mænd blev søndag sendt op i et Soyuz MS-07 rumfartøj fra en base i Kasakhstan. De skal være på en seks måneder lang mission på ISS.

Kanai er med sine 40 år den yngste astronaut nogensinde i det japanske rumagenturs historie. Han er en af tre japanske astronauter, der i 2011 blev certificeret til at rejse til ISS.

Mens Shkaplerov er på mission på ISS, vil der være præsidentvalg i hans hjemland, Rusland. Og selv om han befinder sig mange hundrede kilometer væk fra jorden, når der er valg i marts 2018, så agter han alligevel at yde sin pligt som russisk borger.

Shkaplerov vil simpelthen stemme fra rummet.

- Ligesom alle samvittighedsfulde borgere i Rusland deltager vi kosmonauter i præsidentvalget, sagde han lørdag ved en pressekonference.

På ISS støder de til et hold på tre andre, der allerede er til stede. Her er tale om den russiske kosmonaut Alexander Misurkin samt amerikanerne Mark Vande Hei og Joe Acaba.

ISS har været i kredsløb om jorden siden 1998 med en fart på cirka 28.000 kilometer i timen. Det nærmer sig altså et 20 års jubilæum for ISS i rummet.

Rumstationen er også et eksempel på et ellers sjældent samarbejde mellem USA og Rusland.

Tre rumfarere er ankommet til Den Internationale Rumstation

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce