Tre Nato-soldater dræbt i Afghanistan


Tre Nato-soldater dræbt i Afghanistan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Antallet af dræbte udenlandske soldater er nået op på 25 siden indledningen af Operation Mushtarak. Senest har tre Nato-soldater mistet livet i weekenden.

En udenlandsk soldat blev dræbt af en Talibanbombe i det sydlige Afghanistan søndag, oplyser Nato og tilføjer, at det ikke har nogen direkte forbindelse med militæralliancens massive offensiv mod oprørergruppen.

Det bringer antallet af udenlandske dræbte soldater op på 25 siden indledningen af Operation Mushtarak 13. februar mod oprørere i Marjah- og Nad Ali-områderne i den sydlige Helmand-provins.

Natos Isaf-styrke har tidligere sagt, at to udenlandske soldater er blevet dræbt lørdag. Den ene i landets østlige del og den anden i den sydlige. Isaf ville ifølge gældende politik ikke oplyse nationaliteten på de dræbte.

Angiveligt er de to soldater i den sydlige del dræbt af vejsidebomber, mens den tredje blev ramt af skud fra håndvåben. Indtil videre er 12 udenlandske soldater omkommet under Operation Mushtarak, siger en talsmand for Isaf.

Søndag blev fire danske soldater såret af skud fra håndvåben, da de var på patrulje i Helmand.

De fleste dødsfald i Operation Mushtarak skyldes vejsidebomber, som er blevet det vigtigste våben for de militante oprørere, som er til stede i det meste af landet.

Omkring 15.000 soldater fra USA, Nato og Afghanistan er involveret i Helmand-operationen, der har til formål at fjerne Taliban fra området, der producerer størstedelen af verdens opium og i årevis har været kontrolleret af militante og narkohandlere.

Ifølge militære embedsmænd vanskeliggøres offensiven af Talibans målrettede modstandslommer og utallige skjulte bomber i området. Højtstående militærledere siger, at de forventer, at angrebene vil være nedkæmpet i løbet af en måneds tid.

Tre Nato-soldater dræbt i Afghanistan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce