Toyotas renommé har fået dybe ridser

Amerikanerne hævder, at Toyota har forsøgt at skjule sikkerhedsproblemer. Toyotas koncernchef afviser alle beskyldninger.
Foto: JULIO PELAEZ/PHOTOPQR/LE REPUBLICAIN LORRAIN

Toyotas renommé har fået dybe ridser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Toyotas koncernchef afviser pure, at den japanske bilfabrik skulle have forsøgt at skjule sikkerhedsproblemer, som amerikanerne hævder det.

Biler fra den japanske Toyota-koncern, der i årevis har været kendt for høj kvalitet, har fået nogle alvorligt dybe ridser i renomméet. Senest er det servostyringen i bestselleren Corolla, det er galt med.

Ulykkerne begyndte at hagle ned over Toyota, da først speederen på visse modeller blev hængende i bund, og siden kneb det for bilerne at bremse. Det har resulteret i, at Toyota på verdensplan har indkaldt 8,5 millioner biler.

Oven i det kommer så problemerne med servostyringen, selv om det foreløbig "kun" drejer sig om knap 100 køretøjer. Toyota er ifølge direktør Shinichi Sasaki i færd med at undersøge den mulige defekt.

Toyota er også i fuld gang med at finde tekniske løsninger på de speeder- og bremsefejlene, så de ikke kommer til at gentage sig. Det sker samtidig med, at en kongreshøring om de farlige biler er under forberedelse i USA.

Koncernchef hos Toyota, Akio Toyoda, siger, at selskabet aldrig har dækket over sikkerhedsmæssige problemer, mens amerikanske politikere undersøger, om den japanske producent var hurtig nok til at reagere på eventuelle defekter på bilernes sikkerhedsudstyr.

- Hvis der opdages problemer, så vil vi ikke vige udenom. Vi har ikke tilbageholdt oplysninger, og vi vil ikke gøre det i fremtiden, understreger Akio Toyoda på et pressemøde i forbindelse med Toyotas massive indkaldelse af biler med mulige defekter.

Tidligere onsdag sagde han i en erklæring, at Toyota har besluttet, at alle biler fremover udstyres med et bremsesystem, som skal løse problemet med speedere, der sætter sig fast, mens bilen er i fart. Systemet vil automatisk sikre, at motoren tager gassen af, hvis speeder og bremse bruges samtidig.

Toyotachefen erkender, at verdens største bilproducent måske er vokset for hurtigt, så undervisningen af medarbejderne i kvalitet og ansvar for sikkerhed ikke er fulgt med udviklingen.

Toyotas renommé har fået dybe ridser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce