Topterrorist fra al-Qaeda nægter sig skyldig


Topterrorist fra al-Qaeda nægter sig skyldig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Abu Anas al-Liby, der er mistænkt for at have stå bag angreb på amerikanske ambassader, nægter sig skyldig.

Den tilfangetagede ledende al-Qaeda-figur Abu Anas al-Liby erklærer sig ved retten i New York ikke-skyldig i terrorisme.

Han er anklaget for at have haft en afgørende rolle under al-Qaedas angreb på de amerikanske ambassader i Kenya og Tanzania i 1998, og som kostede over 220 mennesker livet.

Ved tirsdagens retsmøde mødte al-Liby op iført et par løse hvide bukser og en sort t-shirt med hænderne låst i håndjern bag på ryggen.

Retssalen var tæt pakket med journalister og myndighedspersoner, rapporterer Reuters.

49-årige Abu Anas al-Liby blev pågrebet og anholdt i Tripoli i Libyen af Navy Seals, USA's elitestyrke, under en hemmelig operation lørdag den 5. oktober.

Siden sin tilfangetagelse menes det, at Abu Anas al-Liby har været tilbageholdt og afhørt på et amerikansk krigsskib i Middelhavet. Mandag ankom han så til USA.

Abu Anas al-Liby figurerer på FBI's liste over de mest eftersøgte terrorister, den såkaldte "most wanted list", og der hænger en dusør på fem millioner dollar over hovedet på ham.

CNN kalder ham en nøglespiller for al-Qaedas aktiviteter i Nordafrika og mener, at tilfangetagelsen af Anas al-Liby var et væsentligt skridt i terrorbekæmpelsen.

USA's præsident, Barack Obama, sagde i sidste uge, at Abu Anas al-Liby har "planlagt og hjulpet med at udføre et plot, der dræbte hundredvis af mennesker, heriblandt en hel masse amerikanere".

- Vi har stærke beviser for det. Og han vil blive bragt for retten, sagde præsidenten.

Topterrorist fra al-Qaeda nægter sig skyldig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce