To tilbageholdes for Hamas-mord i Dubai


To tilbageholdes for Hamas-mord i Dubai

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiet i Dubai tilbageholder to mænd, der mistænkes for at have forbindelse til 11 personer, som menes at have dræbt en Hamas-leder i landet.

Politiet i Dubai tilbageholder i øjeblikket to palæstinensere, der mistænkes for at have forbindelse til mordet på Hamas-lederen Mahmoud al-Mabhoud, som blev fundet død på et hotelværelse i emiratet i januar.

De to mand, der normalt bor i De Forenede Arabiske Emirater, "var flygtet til Jordan" efter al-Mabhoud blev fundet død, siger Dubais politichef, Dahi Khalfan. Mændene blev udleveret fra Jordan for tre dage siden.

Politichefen siger, at man har en "stærk mistanke" om, at den ene af mændene mødtes med en person fra det 11 mand store likvideringshold, der menes at stå bag drabet på al-Mabhoud.

Khalfan siger, at politiet jager seks personer, med hvad der muligvis er falske britiske pas. Man leder desuden efter fem med falske irske, tyske og franske pas. De mistænkte mordere nåede alle at forlade emiraterne.

Israelske medier har rapporteret, at seks israelere med dobbelt statsborgerskab muligvis er blandt de 11 mistænkte snigmordere.

Mahmoud al-Mabhoud er et vigtigt medlem af Izz el-Deen al-Qassam brigaden, der er Hamas' militære fløj.

Drabet på den 50-årige Mahmoud al-Mabhoud skete i Dubai den 20. januar - et døgn efter, at han var ankommet til emiratet fra Syrien, hvor han ifølge Hamas har opholdt sig i en årrække.

Hamas har erkendt, at Mabhoud var i Dubai for at købe våben til brigaden Izz el-Deen al-Qassam. Bevægelsen beskylder Israel for at stå bag drabet.

Israels regering har ikke udtalt sig om drabet, men flere israelske aviser har udtrykt glæde over det. Avisen Jerusalem Post omtalte således drabet som "endnu et nederlag til ondskabens akse".

To tilbageholdes for Hamas-mord i Dubai

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce