To danskere fængslet efter arabisk forår


To danskere fængslet efter arabisk forår

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Naser Khader ind i sag om dansker i Bahrain. Dobbelt statsborgerskab gør dog som i sag fra Libyen opgaven svær

Naser Khader (K) går nu aktivt ind i sagen om den danske statsborger, som er blevet fængslet i Bahrain i forbindelse med demonstrationer i den lille golfstat.

- Jeg har tænkt mig at skrive direkte til nogle af nøglepersonerne i styret og kræve ham løsladt. Og jeg forventer også, at vores udenrigsminister hurtigst muligt tager kontakt til kongen i Bahrain, siger Naser Khader, som er udenrigsordfører for de Konservative.

Men Naser Khader understreger dog, at det bliver særdeles vanskeligt at få den danske statsborger Abdulhadi Alkhawajas ud af det fængsel, hvor han ifølge hans datter og flere menneskerets-organisationer er blevet torteret og forsøgt voldtaget.

For lige som den danske statsborger Jamal al-Hajji, som siden februar i år har siddet fængslet i Libyen, har Alkhawajas dobbelt statsborgerskab.

- Det gør sagen langt vanskeligere. Bahrain siger, at vi skal blande os uden om, fordi de lægger vægt på, at han hører til der, siger Naser Khader, der er bekymret over, hvorvidt Alkhawaja kan risikere dødsstraf.

Borgerservice vil ikke oplyse yderligere om sagen, men i forbindelse med fængslingen af den libyske dansker understregede kontorchef i Udenrigsministeriet Inge Durant tidligere på året, at Danmark ikke vil få ret meget at skulle have sagt.

- Når han også er libysk statsborger, anser de ham for at høre til der - og derfor er det Libyen, der bestemmer. Så de har den endelige afgørelse, lød hendes vurdering.

Formelt sidder Jamal al-Hajii fængslet i Tripoli for en trafikforseelse. Men ifølge menneskeretsgrupper er han udelukkende blevet buret inde for si neopfordringer til demonstrationer mod Libyens leder, Muammar Gaddafi.

Naser Khader er i løbende kontakt med Jamal al-Hajiis familie og har også været med til at sørge for medicin til ham, da han blev syg i sit fangenskab.

To danskere fængslet efter arabisk forår

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce