Timosjenko nægter nederlag i ukrainsk valg


Timosjenko nægter nederlag i ukrainsk valg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Taberen ved præsidentvalget i Ukraine, premierminister Julia Timosjenko, vil ikke træde tilbage som regeringsleder og siger, at hun bestrider valgresultatet.

Det politiske spil efter præsidentvalget i Ukraine i weekenden fortsætter, og en afklaring er ikke lige om hjørnet. Premierminister Julia Timosjenko siger, at hendes regering ikke træder tilbage, og at vinderen af valget, Viktor Janukovitj, allerede løber fra sine valgløfter til vælgerne.

- Det er allerede klart, at ingen på Janukovitjs hold har til hensigt at forbedre den sociale standard, siger Julia Timosjenko ved et regeringsmøde.

Det er hendes første officielle fremtræden og udtalelser efter valget søndag. Det tabte hun til Janukovitj med 3,5 procent ifølge det officielle resultat.

Timosjenko viser ingen tegn på at ville følge en opfordring fra Janukovitj om at træde tilbage og acceptere nederlaget.

Kort før regeringsmødet sagde hendes vicepremierminister, Aleksander Tursjynov, at regeringen "ikke frivilligt" træder tilbage.

Timosjenko siger ikke noget om hendes holdning til valgresultatet, eller hvad hun har tænkt sig at gøre. I stedet angriber hun både Janukovitj og hans Regionernes Parti for at løbe valgløfterne om højere løn og pension.

Premierministerens parti Blok Timosjenko bestrider resultater fra valgsteder i Janukovitjs højborge i den østlige del af landet og vil have en domstol til at afgøre resultaternes gyldighed.

En talsmand for Janukovitj siger, at hvis Timosjenko ikke træder tilbage, vil den kommende præsident afskedige hende. Problemet for Janukovitj er, at Timosjenko har et flertal bag sig i parlamentet.

Talsmanden truer med, at Janukovitj udskriver nyvalg til parlamentet i et forsøg på at få et flertal for sin kandidat til posten som regeringsleder.

Timosjenko nægter nederlag i ukrainsk valg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce