Tigre anklager regering for drab på civile


Tigre anklager regering for drab på civile

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det fyger med beskyldninger mellem Sri Lankas regeringshær og oprørsgruppen De Tamilske Tigre, der fortsat kæmper mod hinanden i den nordøstlige del af landet.

En hjemmeside, der støtter oprørsbevægelsen De Tamilske Tigre (LTTE) i Sri Lanka, anklager i dag landets regeringsstyrker for at angribe tusindvis af civile, som er fanget i krigszonen.

Regeringen, der i går lovede at stoppe brugen af tunge våben i kampen mod oprørerne, afviser anklagerne. Militæret bekræfter dog, at soldaterne fortsat forsøger at vinde mere territorium og befri de civile, som ifølge hæren bliver brugt som levende skjold af LTTE.

Ifølge www.tamilnet.com blev 139 mennesker såret under angrebene i aftes, som angiveligt fandt sted få timer efter, at præsident Mahinda Rajapakses kontor havde meddelt, at kamphandlingerne ville blive indstillet.

En talsmand for det srilankanske militær, Udaya Nanayakkara, siger, at kampene - på trods af internationale krav om en våbenhvile - fortsætter, men han afviser, at hæren angriber i flæng.

- Vi bombede ikke området, og vi har heller ikke tidligere brugt tunge våben mod civile områder, siger han.

Han siger dog, at soldaterne fortsat kæmper for at vinde mere territorium og befri civile.

I går beskyldte FN's humanitære chef, John Holmes, Sri Lankas regering for at blokere for nødhjælp til området ved at nægte nødhjælpsarbejdere at rejse ind i krigszonen. Holmes mødtes præsident Rajapakse i hovedbyen, Colombo.

- Vi fik ikke en aftale på plads. Det er jeg skuffet over, sagde han efterfølgende.

Tigre anklager regering for drab på civile

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce