Tigre: Sri Lankas militær optrapper


Tigre: Sri Lankas militær optrapper

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sri Lankas militær lægger nyt pres på De Tamilske Tigre, der advarer om tusinder af civile ofre, hvis hæren fortsætter sin offensiv.

Regeringsstyrker i Sri Lanka har optrappet militæroperationerne i et forsøg på at indtage den sidste lille stribe land, som De Tamilske Tigre (LTTE) kontrollerer.

Hjemmesiden Tamilnet, der har forbindelse til oprørsgruppen, rapporterer, at soldater angriber fra nord, syd og vest for at tvinge LTTE ud af området i det nordøstlige Sri Lanka. Offensiven blev indledt kort efter midnat dansk tid, og der meldes om voldsomt skyderi i området.

Militæret bekræfter, at operationen fortsætter, men afviser at bekræfte, hvorvidt offensiven er optrappet.

- Hvis den forventede offensiv fortsætter, vil der være flere end 10.000 dræbte, fordi området er tæt befolket, og der er intet ly for bomber, granater og kugler, lyder det i en pressemeddelelse fra Tamils Rehabilitation Organisation (TRO), der menes at støtte LTTE.

LTTE hævder, at der er 160.000 civile i kystområdet, mens hæren siger, at det kun drejer sig om 20.000. Hjælpeorganisationer anslår, at der kan være omkring 40.000 civile i krigszonen.

FN's humanitære chef, John Holmes, har opfordret Sri Lankas regering til at indstille kamphandlingerne for at give de civile mulighed for at komme ud af området, men indtil videre forgæves. Han mødes i dag med Sri Lankas udenrigsminister, Rohitha Bogollagama, for at drøfte den alvorlige situation.

Tigre: Sri Lankas militær optrapper

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce