Otte aktivister fra Studenter for et Frit Tibet og en britisk tv-journalist blev anholdt af politiet i Beijing efter en protestaktion nær et OL-stadion.
Kinesisk politi slog i dag til mod en protestaktion til fordel for et frit Tibet. Omkring otte demonstranter blev ført bort nær det olympiske stadion i Beijing.

En britisk journalist, der dækkede aktionen, blev ligeledes kørt væk af politiet, siger øjenvidner. Journalistens arbejdsgiver ITV oplyser, at manden forgæves prøvede at vise betjentene sin OL-akkreditering.

Ifølge organisationen Studenter for et Frit Tibet hængte to af dens medlemmer et banner med ordene "Free Tibet" op på en bro i den en kinesisk kulturpark nær det olympiske stadion Bird's Nest. Fem eller seks andre aktivister lænkede sig sammen med håndjern til cykler ved porten til parken. Alle blev de anholdt af civilklædte sikkerhedsfolk og politibetjente, siger direktør Lhadon Tethong fra organisationen med base i New York.

Politiet i den kinesiske hovedstad vil ikke kommentere episoden, men parkens sikkerhedschef bekræfter, at protestaktionen havde fundet sted.