Terrorfrygt lukker lufthavnsterminal

Terminal C i den internationale lufthavn i Newark ved New York blev søndag lukket, efter brud på sikkerhedsforskrifterne, oplyser myndighederne. Sikkerhedsfolkene blev alarmeret, da en mand angiveligt gik uden om sikkerhedskontrollen og kom ind i terminalen ad udgangsvejen.
Foto: AP/POLFOTO

Terrorfrygt lukker lufthavnsterminal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En terminal i Newark-lufthavnen ved New York blev søndag lukket, efter at en mand gik uden om sikkerhedskontrollen.

Terminal C i den internationale lufthavn i Newark ved New York blev søndag lukket, efter brud på sikkerhedsforskrifterne, oplyser myndighederne.

Sikkerhedsfolkene blev alarmeret, da en mand angiveligt gik uden om sikkerhedskontrollen og kom ind i terminalen ad udgangsvejen.

Sammen med politifolk gennemgik sikkerhedsfolkene i lufthavnen filmene fra overvågningskameraerne i et forsøg på at identificere manden, der klokken 23.30 dansk tid udløste alarmen. Næsten fire timer senere var det ikke klart, om han var fundet, oplyser Sari Koshetz, der er talsmand for den amerikanske myndighed for transportsikkerhed.

Alarmen betød, at alle passagerer blev bedt om at forlade terminalen og gå gennem sikkerhedskontrollen endnu en gang. Det betød yderligere forsinkelser i flytrafikken, der i forvejen var plaget af kraftig blæst og frostvejr.

USA har optrappet flykontrollen i kølvandet på det mislykkede terrorforsøg mod et amerikansk passagerfly juledag, og mandag træder nye regler i kraft. De betyder blandt andet, at flyrejsende til USA kan blive udtaget til ekstra kontrol, mens rejsende fra 14 lande med "terrorforbindelser" må indstille sig på altid at blive kontrolleret ekstra grundigt.

Terrorfrygt lukker lufthavnsterminal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce