Taliban tager skylden for bombedræbte


Taliban tager skylden for bombedræbte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Taliban tager skylden for drabene på syv amerikanske CIA-folk og fem canadiere i Afghanistan. Den afghanske præsident vil finde udlændinge bag 10 civile drab.

Terrorgruppen Taliban tager skylden for drabene på syv amerikanske CIA-folk og fem canadiere, der omkom i to forskellige bombeangreb i Afghanistan.

De syv CIA-ansatte blev dræbt onsdag af en selvmordsbombe på en amerikansk base i provinsen Khost nær Pakistan. Canadierne - fire soldater og en kvindelig journalist - blev dræbt tirsdag af en vejsidebombe i Kandahar By.

Torsdag kom det frem, at to franske journalister er blevet kidnappet af Taliban-oprørere i det østlige Afghanistan. Episoderne kommer, lige som USA skal til at sende 30.000 ekstra soldater til landet.

I første omgang var der rygter om otte dræbte CIA-folk, men efterfølgende udsendte efterretningstjenesten en meddelelse, hvor man præciserede antallet af døde. Seks andre CIA-ansatte er blevet såret ved eksplosionen.

Taliban-talsmanden Zabiullah Mujahid har via telefon fra en ukendt adresse sagt, at "Taliban tager ansvaret for angrebet" på amerikanerne.

- I går aftes på en base i nærheden af den gamle lufthavn i Khost By gennemførte en selvmordsbomber ved navn Samiullah et selvmordsangreb ved at detonere sin vest og dermed dræbte han 16 amerikanere, siger Mujahid ifølge det franske nyhedsbureau AFP.

Taliban har i en anden sammenhæng påtaget sig skylden for drabene på de fem canadiere.

USA's præsident, Barack Obama, sendte torsdag et brev til de ansatte i CIA-organisationen.

- De mænd og kvinder, som blev dræbt i Afghanistan, gjorde deres pligt med mod, ære og fortræffelighed, og vi må finde styrke i eksemplet på deres opofrelse, siger Obama.

Den afghanske præsident, Hamid Karzai, har udtrykt fordømmelse over den internationale styrke i Afghanistan, da han mener, at de er ansvarlige for drabene på 10 civile afghanere i byen Kunar. Karzai forlanger at få de ansvarlige udlændinge i afghansk varetægt.

Taliban tager skylden for bombedræbte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce