Taliban klar til forårsoffensiv i Afghanistan


Taliban klar til forårsoffensiv i Afghanistan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Taliban-oprørere indleder deres årlige offensiv i Afghanistan søndag. Præsident Karzais støtter står for skud.

Taliban-oprørere i Afghanistan annoncerer lørdag, at de er klar til at starte på deres årlige forårsoffensiv i det krigshærgede land.

Oprørerne fortæller, at de systematisk vil infiltrere afghanske og udenlandske sikkerhedsstyrker og disses baser via såkaldte insiderangreb.

Forårsoperationen skal starte søndag og vil foregå over hele landet imod "de syndende invasionsmagter og deres umoralske støtter", lyder det i en officiel udmelding fra Taliban.

Det er efterhånden en tradition, at Taliban indleder en hård offensiv, når foråret melder sig i Afghanistan omkring april eller maj. De seneste år har oprørsbevægelsen offentligt meldt ud, hvornår offensiven starter, og hvad den kommer til at indebære.

I årets udmelding advarer Taliban alle dem, der støtter præsident Hamid Karzais regering, og samtidig lover gruppen sikkerhed til dem, der måtte ønske at melde sig i Talibans rækker.

Desuden opfordrer gruppen religiøse overhoveder og stammeledere til at forsøge at holde ungdommen fra at melde sig ind i "USA's snigmorder-skoler", som Taliban kalder den nationale hær og landets politi, der samarbejder med de internationale styrker.

Talibans forårsoffensiv er den sidste af sin art, inden de internationale kamptropper forlader landet inden udgangen af 2013 og overlader landets sikkerhed til afghanerne selv.

Mange af Afghanistans distrikter kontrolleres dog allerede af den afghanske hær, ANA, og derfor ses årets offensiv som en vigtig indikator for fremtiden i landet, fordi det vil give et billede af, hvor stærke de afghanske styrker reelt er.

Taliban har flere gange kaldt det en sejr, at den internationale koalition trækker sig ud af landet.

Taliban klar til forårsoffensiv i Afghanistan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce