Taliban kidnapper otte tyrkere efter nødlanding


Taliban kidnapper otte tyrkere efter nødlanding

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Taliban har kidnappet otte tyrkere, en afghaner og en russer efter en nødlanding i Afghanistan.

En helikopter med otte tyrkiske ingeniører, en afghansk pilot og en russisk pilot er blevet taget til fange af Taliban, efter at dårligt vejr tvang dem til at nødlande med deres helikopter i det østlige Afghanistan.

- Sikkerhedsstyrker fandt helikopteren, men der var ingen mennesker i den. De er taget til fange af Taliban, siger Rais Khan Sadeq, der er vicepolitidirektør i Logar-provinsen syd for hovedstaden Kabul til nyhedsbureauet AFP.

En talsmand fra Taliban bekræfter over for nyhedsbureauet Reuters, at terrorgruppen står bag tilbageholdelsen af helikopterens besætning og passagerer.

Helikopteren er ejet af Khorasan Cargo Airlines, der tilbyder transport til både soldater og civile i Afghanistan. Her oplyser en anonym medarbejder til nyhedsbureauet Reuters, at man ikke har været i kontakt med helikopterens besætning siden søndag eftermiddag.

Men de tyrkiske myndigheder oplyser, at de otte ingeniører efter omstændighederne har det godt. Det samme gælder den afghanske pilot.

- Helikopteren havde otte tyrkere med. Piloterne var en russer og en afghaner. Vi mener, at de er ved godt helbred, og de tyrkiske myndigheder er i kontakt med de afghanske myndigheder i sagen, siger en talsmand for den tyrkiske udenrigsminister til Reuters.

Helikoptere er ofte nødt til at nødlande i det bjergrige område.

I august 2011 blev 30 amerikanske soldater, syv afghanere og en tolk dræbt, da en transporthelikopter blev skudt ned.

Taliban kidnapper otte tyrkere efter nødlanding

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce