Taliban har rømmet pakistansk distrikt


Taliban har rømmet pakistansk distrikt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Taliban-oprørere har trukket sig tilbage fra Buner-distriktet i Pakistan. Det bekræfter både den islamistiske bevægelse og lokale embedsmænd.

Taliban-bevægelsen har rømmet Buner-distriktet, 100 kilometer fra Islamabad, hvor Pakistans regering i dag har udkommanderet ekstra soldater og grænsepoliti.

En lokal Taliban-leder gav i går sine oprørere ordre til at trække sig ud af distriktet, hvor den pakistanske regering i sidste uge efter pres gik med til at indføre sharia-lovgivning. Det samme skete i den islamistiske bevægelses højborg Swatdalen, som oprørerne nu har trukket sig tilbage til.

- Vi har fuld kontrol over området, og Taliban har helt trukket sig tilbage, siger en lokal embedsmand til nyhedsbureauet AFP.

Politichefen i området bekræfter, at omkring 300 Taliban-oprørere er på vej ud af distriktet, men siger til Reuters, at "de har efterladt deres baciller her", da 200 lokale Taliban-folk stadig er til stede.

Taliban rykkede tidligere på ugen ind i Buner-distriktet for at udvide sin magtbastion i Pakistan, og en talsmand for oprørerne bekræfter, at alle er vendt tilbage til Swat.

Regeringen i Islamabad håber, at indførelsen af sharialoven i dele af grænseprovinsen NWFP kan være med til at sætte skub i fredsbestræbelser og inddæmme det blodige Taliban-oprør i området. Men USA og andre vestlige regeringer har kraftigt kritiseret aftalen som et farligt knæfald for ekstremistiske kræfter.

Taliban har rømmet pakistansk distrikt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce