Opsigtsvækkende angreb på pakistansk base er hævn for drab på Osama bin Laden, siger Taliban-talsmand.
Omkring 20 personer meldes dræbt under kampe i den pakistanske flådes hovedkvarter, der er blevet angrebet af Taliban ved en af bevægelsens mest opsigtvækkende operationer i landet siden drabet på Osama bin Laden.

Der lød eksplosioner og skud fra basens bygninger mandag omkring 12 timer efter angrebets begyndelse.

Over 20 militsfolk bevæbnede med skydevåben og granater fra Taliban stormede den svært bevogtede luftbase i byen Karachi søndag. Taliban påstår, at de militante kan holde stand i flere dage i militærbasen.

Pakistans Taliban, der er allieret med al-Qaeda, siger, at angrebet er hævn for drabet på bin Laden den 2. maj.

- Det er hævn for Osama bin Ladens martyrium. Det er beviset på, at vi stadig er forenede og magtfulde, siger Taliban-talsmanden Ehsanullah Ehsan.

- De har ammunition og mad til at kæmpe og overleve i tre dage, siger talsmanden for Taliban i Pakistan, Ehsanullah Ehsan til nyhedsbureauet Reuters.

Det er ifølge myndighederne lykkedes at isolere de militante i én bygning på Mehran-base, hvor et fly var i brand ifølge pakistanske medierapporter.

En talsmand for flåden siger, at syv af militærets folk er blevet dræbt under angrebet, og at 14 er blevet såret. Der foreligger ingen oplysninger om dræbte og sårede Talibanfolk.

Banen ligger 24 kilometer fra Masroor luftbase, som er Pakistans største og et muligt depot for atomvåben.

Der var ubekræftede rapporter om, at Taliban-folkene var kommet ind på basen gennem kloakrør. De skulle have taget flere personer som gidsler.

Angrebet øger presset på det pakistanske militær, som er under pres fra regeringen og USA efter skandalen omkring Osama bin Ladens skjulested i en garnisonsby nord for landets hovedstad.