Tæt løb om ret til skilsmisse i Malta


Tæt løb om ret til skilsmisse i Malta

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Middelhavsøen Malta er gået til folkeafstemning om lovliggørelse af skilsmisse. Øen er delt i spørgsmålet.

Skal skilsmisse være tilladt. Det skal befolkningen på den lille middelhavsø Malta tage stilling til ved en folkeafstemning lørdag. Øen er delt i spørgsmålet, men nej-siden støttes massivt af den indflydelsesrige katolske kirke.

Den ikke-bindende folkeafstemning spørger øens 306.000 hovedsagelig katolske vælgere, om hvorvidt parlamentet skulle vedtage en ny lov, der giver gifte par adgang til skilsmisse efter fire års separation.

Valgstederne åbnede klokken 07.00 og lukker klokken 22.00 lørdag aften. De første resultater ventes først søndag eftermiddag, efter at stemmesedlerne er blevet optalt manuelt.

Omkring 34 procent af de stemmeberettigede vælgere var dukket op på valgstederne for at afgive deres stemmer ved 14-tiden, oplyser regeringsembedsmænd.

Malta er det ene af to lande i verden - Filippinerne er det andet - som har forbud mod skilsmisse. Chile er det seneste land, der har lovliggjort skilsmisse i 2004 efter et massivt folkeligt pres.

Lovlig separation er vidt udbredt i EU's mindste medlemsstat, men sædvanligvis kan folk ikke gifte sig igen.

Den 43-årige Louis Cassar siger til nyhedsbureauet AFP, at han frygter den indflydelse, et ja kan få på samfundet.

- Jeg stemte imod, fordi jeg er overbevist om, at indførelse af skilsmisse vil svække familien frem for at styrke den, siger han.

76-årige Victor Bajeda, siger, at hans religiøse overbevisning har vejledt ham i spørgsmålet.

- Jeg har af indlysende årsager stemt nej, fordi Gud er min skaber og min vejleder. Han ønsker ikke skilsmisse, så det ønsker jeg heller ikke, siger han.

Samtidig har den 20-årige Maria Bugeja stemt ja, fordi "det er på tide, at vores land sikrer disse civile rettigheder uanset det moralske spørgsmål".

De fleste politiske partier har holdt sig væk fra debatten op til afstemningen.

Tæt løb om ret til skilsmisse i Malta

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce