Tåregas mod oppositionen i Iran


Tåregas mod oppositionen i Iran

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Iransk politi sender tåregas mod oppositionen i hovedstaden Teheran. Det rapporterer oppositionen på internettet. Politiet slår også demonstranterne med knipler

Iransk politi anvender knipler og tåregas mod oppositionens tilhængere i hovedstaden Teheran. Det oplyser oppositionen på sin hjemmeside Jaras.

Uroen i den iranske hovedstad var værst i løbet af torsdag eftermiddag, men stilnede af hen under aften. Udenlandske journalister siger, at demonstranter og politi begyndte at trække sig tilbage fra gaderne sidst på eftermiddagen, og at der tilsyneladende blev roligt i byen.

Det var især tilhængere af reformlederen Mir Hossein Mousavi, som stødte sammen med politiet på det centrale torv Haft-e-Tir.

Iranske myndigheder beordrede torsdag oppositionen til at stoppe demonstrationerne mod det konservative styre i Teheran. Protesterne har stået på dagligt, siden den reformvenlige storayatollah Hossein Ali Montazeri blev begravet den 21. december.

Sammenstødene mellem politi og demonstranter har været voldsdomme og blodige. Søndag omkom mindst otte personer, og siden da skal endnu fire personer være blevet dræbt.

Onsdag meddelte det regeringskontrollerede nyhedsbureau, IRNA, at oppositionslederne Mir Hossein Mousavi og Mehdi Karroubi var flygtet fra Teheran til den nordlige provins Mazandaran på grund af regeringsvenlige demonstrationer.

Det blev dog afvist af en talsmand for oppositionen.

Tåregas mod oppositionen i Iran

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce