Syv dræbt i kampe i Filippinerne


Syv dræbt i kampe i Filippinerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En soldat og seks medlemmer af den militante islamiske oprørsgruppe Abu Sayyaf er dræbt i Filippinerne. Gruppen har forbindelser til al-Qaeda.

Kampe i den sydlige del af Filippinerne har kostet en soldat og seks medlemmer af den islamiske oprørsgruppe Abu Sayyaf livet. Yderligere tre soldater er såret.

De voldelige kampe, der varede to timer, udspillede sig på øen Jolo, 1000 kilometer syd for hovedstaden, Manila. Den filippinske hær oplyser, at den nu forfølger de Abu Sayyaf-medlemmer, der nåede at flygte.

Den filippinske hærs angreb på oprørernes tilholdssted er kulminationen på to måneders efterretningsarbejde, oplyser talsmanden for landets flåde, Edgar Arevalo.

Chefen for regionens antiterrorkorps, Rustico Guerrero, siger til nyhedsbureauet AFP, at oprørslederen Albader Parad er blandt de dræbte. Han var angiveligt hovedmanden bag Abu Sayyafs bortførsel af tre Røde Kors-medarbejdere sidste år.

Abu Sayyaf blev grundlagt i 1991 og kæmper for at etablere en islamisk stat efter iransk forbillede.

Gruppen, der er på USA's liste over udenlandske terrororganisationer, opererer hovedsageligt på øerne Basilan, Sulu og Tawi-Tawi i det sydlige Filippinerne og er en af landets mindste oprørsgrupper.

Abu Sayyafs menes at stå bag bombningen af en passagerfærge i Manila tilbage i 2004, hvor over 100 mennesker blev dræbt.

Syv dræbt i kampe i Filippinerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce