Syriske styrker trækker sig nu ud af oprørsbyen Tel Kelakh efter fem dages forfølgelse af demonstranter.
Et større kontingent syriske sikkerhedssoldater og pansrede mandskabsvogne er på vej væk fra byen Tel Kelakh tæt ved grænsen til Libanon. Det siger øjenvidner i byen.

Sikkerhedssoldaterne blev i weekenden udstationeret i stort tal i Tel Kelakh efter flere dages prodemokratiske demonstrationer rettet mod den syriske præsident Bashar al-Assad og hans autoritære styrker i Damaskus.

Snesevis af busser fyldt med soldater kører væk fra Tel Kelakh i retning af hovedstaden Damaskus, siger øjenvidnerne, der af sikkerhedshensyn ikke vil have deres navn frem.

- Hæren er stort set forsvundet. Der er ingen sikkerhedssoldater heller i gaderne, siger vidnerne.

Sikkerhedsstyrkerne har dog ikke helt forladt Tel Kelakh. Nogle er samlet i militær-barakker i udkanten af byen.

Tel Kelakh har i lighed med en række andre byer i Syrien været præget af omfattende demonstrationer mod al-Assad de seneste uger. I weekenden udbrød der voldelige sammenstød mellem demonstranterne og politi og sikkerhedsstyrker, og flere end 10 personer skal være dræbt.

Mange af byens indbyggere flygtede i weekenden over på den libanesiske side af grænsen af frygt for de syriske soldater.

Ifølge øjenvidner har sikkerhedsstyrkerne ransaget mange huse i byen og taget personer med til forhør.

Oplysninger fra Syrien er usikre. Myndighederne tillader ikke udenlandske journalister eller menneskeretsgrupper i landet. Og siden oprøret mod al-Assad begyndte for et par måneder siden har telefon- og internetforbindelserne ofte været afbrudt.

Mere om emnet

Se alle

FN: En million er flygtet fra Syrien

Syriens oprørere vinder terræn i nord

Mindst 200 er dræbt i kampe om politiskole i Syrien