Syriske rebeller fordømmer alliance med al-Qaeda


Syriske rebeller fordømmer alliance med al-Qaeda

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den syriske oprørsgruppe al-Nusra Frontens påståede venskab til al-Qaeda fordømmes af stor oprørskoalition.

En stor koalition af syriske oprørsgrupper, der kæmper mod præsident Bashar al-Assads regime, fordømmer oprørsgruppen al-Nusra Frontens påståede samarbejde med den militante islamistiske gruppe al-Qaeda.

Den Syriske Islamistiske Frihedsfront (Silf), der samler omtrent 20 oprørsgrupper og er repræsenteret i Den Frie Syriske Hærs kommandoråd, opfordrer til, at oprørene samles om en moderat islamisme.

- Da vi i Syrien lancerede vores hellige krig mod det sekteriske regime, gjorde vi det ikke i alliance med en mand her eller en mand der, siger Silf i en udtalelse.

Blandt koalitionens medlemmer er grupperne Liwa al-Tawhid, Suqour al-Sham, Liwa al-Islam og Farouk-brigaden, som er blandt oprørenes mest prominente styrker.

Udtalelsen kommer efter en rasende debat mellem rebeller og aktivister om det overraskende budskab fra al-Nusra Frontens leder, Abu Mohammed al-Jawlani.

- Vi har intet behov for importerede ideologier eller en ny forståelse af islam, lyder det fra Silf i et utvetydigt angreb på al-Qaeda og gruppens ekstremisme.

Al-Nusra er en magnet for mange af de udenlandske militsfolk, der tager til Syrien for at kæmpe mod regimet.

Mellemøstanalytiker Peter Harling fra organisationen International Crisis Group sagde for nylig, at al-Nusra Fronten har vundet betydelig støtte i Syrien på grund af de resultater, som den har opnået i krigen mod Assads regime.

- Men gruppens visioner for fremtiden og dens taktik skaber alvorlig debat og er nu et tilbageslag for bevægelsen, siger han og pointerer, at troskabserklæringen til al-Qaeda vil føre til et yderligere tilbageslag.

Over 70.000 mennesker er ifølge FN blevet dræbt i den syriske konflikt.

Syriske rebeller fordømmer alliance med al-Qaeda

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce