Syrisk minister om nervegas: Utilsløret løgn


Syrisk minister om nervegas: Utilsløret løgn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det kan ikke komme på tale at lade briter og amerikanere undersøge påståede angreb med nervegas i Syrien. Det siger landets informationsminister.

Amerikanske og britiske beskyldninger om, at det syriske regime kan have brugt kemiske våben mod oprørere, er ganske enkelt forkert, siger Syriens informationsminister til russisk tv.

- Først og fremmest vil jeg gerne slå fast, at udtalelser fra USA og den britiske regering er i strid med virkeligheden og en utilsløret løgn, siger Omran al-Zohbi i et interview med tv-stationen RT.

- Endnu en gang vil jeg understrege, at Syrien aldrig ville bruge kemiske våben - ikke kun på grund af landets tilslutning til international lov og regler for krigsførelse, men også på grund af humanitære og moralske anliggender, siger Zohbi.

Præsident Barack Obama ​​advarede fredag Syrien om, at brugen af kemiske våben ville være en "game changer", efter at USA, Israel og Storbritannien alle havde konstateret tegn på, at regimet har benyttet sig af det dødbringende stof sarin.

Sarin er en lugtfri og farveløs nervegas, der kvæler ofrene.

FN-chef Ban Ki-moon har opfordret Syrien til at godkende, at FN's inspektører får lov til at undersøge den påståede anvendelse af kemiske våben i den mere end to år lange borgerkrig.

Men den syriske informationsminister siger, at hans regering ikke vil kunne stole på FN-inspektører fra Storbritannien og USA.

- Vi har ikke tillid til de amerikanske og britiske eksperter set fra et politisk synspunkt, og vi har heller ikke tillid til deres kvalifikationer. Deres mål er at fordreje fakta, siger ministeren.

Russiske inspektører er derimod velkomne.

- Vi vil ikke have noget imod, hvis russerne vil være blandt eksperterne - tværtimod. Vi kan kun bifalde den idé. Vi er ret sikre på deres høje kvalifikationer og evne til klart at gennemskue sådanne sager, lyder det fra ministeren.

Sammen med Kina har Rusland blokeret flere resolutionsudkast fra FN's Sikkerhedsråd indeholdende tiltag om sanktioner mod præsident Bashar al-Assads regime.

Syrisk minister om nervegas: Utilsløret løgn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce