EU retter nu også kraftige sanktioner mod Syriens præsident, Bashar al-Assad.
EU følger nu i hælene på USA og strammer sanktionerne over for Syrien og præsident Bashar al-Assad.

De 27 EU-lande er blevet enige om at optage den syriske præsident på listen af personer, som har indrejseforbud i EU. Præsidenten vil ligeledes få indefrosset alle sine penge og værdier i Europa.

- Teknisk set er den retsakt blevet accepteret, siger en EU-diplomat til nyhedsbureauet Reuters.

EU-landenes udenrigsministre er mandag samlet i Bruxelles for at diskutere udviklingen i Mellemøsten og herunder Syrien.

Det har ligget i kortene, at præsident Bashar al-Assad ville blive omfattet af sanktionerne, og USA besluttede allerede i sidste uge at indføre sanktioner mod præsidenten.

En stribe andre syriske embedsmand vil ligeledes få deres navn opført på sanktionslisten.

Tyskland udenrigsminister, Guido Westerwelle, udtrykte på vej ind til mødet i Bruxelles, at sanktioner mod Bashar al-Assad var uundgåelige.

- Hvis nogen undertrykker sit eget folk og bruger vold mod fredelige demonstrationer, så kan det ikke forblive ubesvaret i EU, siger Westerwelle.

Sanktionerne er et led i kampen mod at få Syriens styre til at stoppe overgrebene mod befolkningen og bevæge sig i retningen af demokratiske reformer.

Under sidste uges fredagsbøn, hvor flere prodemokratiske demonstrationer fandt sted rundt omkring i Syrien, blev mindst 34 personer dræbt af syriske sikkerhedsstyrker.

Ud over situationen i Syrien er udviklingen i Libyen, Yemen og Bahrain også på Lene Espersens og de øvrige udenrigsministres dagsordenen til mødet i Bruxelles.

Det ventes ligeledes, at de 27 udenrigsministre bliver enige om at vedtage yderligere sanktioner mod Irak, heriblandt sanktioner mod 100 nye firmaer.

Mere om emnet

Se alle

FN: En million er flygtet fra Syrien

Syriens oprørere vinder terræn i nord

Mindst 200 er dræbt i kampe om politiskole i Syrien