Syriens flygtninge går en kold tid i møde


Syriens flygtninge går en kold tid i møde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I Syriens nærområder er vinteren bidende kold, og derfor bekymrer det Dansk Flygtningehjælp, at flygtningene her har udsigt til at for femte gang at gå vinteren i møde.

SYRIEN: Sommeren går på hæld, og de mange millioner mennesker, der er på flugt i Mellemøsten, går en særlig hård tid i møde.

Ifølge FNs Flygtningehøjkommissariat (UNHCR) er knap ti millioner mennesker flygtet fra deres hjem i Syrien. De lever under kummerlige forhold i flygtningelejre i nabolandene eller som internt fordrevne i Syrien, hvor de nu skal gennemleve endnu en vinter uden eget tag over hovedet.

- I nærområdet til Syrien og på Balkan bliver det isnende, bidende koldt. Og det er jo ikke sådan, at flygtningene er indkvarteret på en måde, så de har adgang til at tænde for radiatoren eller har tilstrækkeligt med varmt tøj. Så de kommer til at fryse, og de kommer til at mangle beskyttelse for det hårde vejr, siger Ann Mary Olsen, international chef for Dansk Flygtningehjælp.

- I Syrien, hvor otte millioner mennesker er internt fordrevne, er infrastrukturen fuldstændig smadret, og adgangen til rent vand er yderst begrænset. Så er det, at der opstår risiko for at blandt andet dysenteri, maveinfektioner og mæslinger kan brede sig, siger hun.

Ifølge Dansk Flygtningehjælp er omkring 60 millioner mennesker på verdensplan på flugt eller internt fordrevne. 95 procent af dem opholder sig i nærområderne.

I Syriens nærområder og på Balkan, der også huser mange flygtninge, bliver vinteren som regel ganske kold, og ofte falder der sne i Syrien og landets nabolande. Derfor bekymrer det Ann Mary Olsen, at flygtningene fra den langstrakte konflikt nu skal gå endnu en vinter i møde.

- I Syriens nærområder er det femte gang, de går en vinter i møde på flugt, så her skal vi sørge for, at vi på vores lagre har varmt tøj og brændsel til brændeovne, og i det omfang, det er muligt, skal der skabes indkvarteringsmulighed, hvor det som minimum er muligt at beskytte sig mod det kolde vejr, siger hun,

- Folk har tøj på kroppen, men så har de heller ikke meget mere. De mangler de mest basale ting som mad, vand og et perspektiv på deres liv, for de er traumatiserede, de er bange og har ikke udsigt til at vide, hvornår denne her situation ender for dem, siger Ann Mary Olsen.

Syriens flygtninge går en kold tid i møde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce