Regeringen i Damaskus langer ud efter EU, der beskyldes for at ville destabilisere Syrien.
EU's skærpede sanktioner mod Syrien mødes med kraftig modstand i den syriske hovedstad, Damaskus, hvor regeringen retter en voldsom kritik mod EU.

Det er indblanding i syriske anliggender, og EU prøver at destabilisere landet, hedder det få timer efter, at EU skærpede sanktionerne imod den syriske ledelse.

Blandt andet har EU besluttet at føje den syriske præsident, Bashar al-Assad, til listen over syrere, der ikke længere kan rejse til EU.

Samtidig indefryses præsidentens værdier i EU-landene.

- Syrien fordømmer EU's sanktioner imod dets folk på et tidspunkt, hvor Syrien søger at opretholde sikkerheden og gennemføre en national dialog som led i reformer, skriver landets officielle nyhedsbureau, Sana.

- EU's beslutning sigter på at blande sig i Syriens interne anliggender og på at destabilisere dets sikkerhed, fortsætter Sana.

Sanktionerne er en reaktion på regimets blodige indgreb mod de demonstranter, der i ugevis har demonstreret for reformer.

Aktivister og menneskeretsgrupper siger, at mindst 900 civile er dræbt, siden demonstrationerne tog fart i marts. Tusindvis er fængslet.

Om de skærpede sanktioner kan hjælpe med at få løst problemerne i Syrien, er imidlertid usikkert. Den britiske udenrigsminister, William Hague, tvivler.

- Jeg tror, at der skal gøres mere. Det ser i øjeblikket ud til, at regimet i Syrien har besluttet at bruge undertrykkelse og ikke reformer, uanset hvad den internationale opinion er, siger han.

Mere om emnet

Se alle

FN: En million er flygtet fra Syrien

Syriens oprørere vinder terræn i nord

Mindst 200 er dræbt i kampe om politiskole i Syrien