De ville vise dræbte demonstranter den sidste ære, men blev i stedet selv dræbt af sikkerhedsstyrker.
Syriske sikkerhedsstyrker har dræbt mindst fem personer og såret snesevis af andre, da de affyrede skarpe skud mod en menneskemængde i den centrale by Homs, siger aktivister.

Menneskemængden deltog i begravelsen af demonstranter, der tidligere er blevet dræbt af sikkerhedsstyrkerne.

- Titusinder deltog i begravelsesprocessionen fra byens største moské til Tal al-Nasr begravelsespladsen. Skuddene faldt, da folk begyndte at forlade begravelsespladsen, siger en aktivist.

Sikkerhedsstyrkerne dræbte fredag 44 personer, heriblandt 13 i Homs, da folk gik på gaderne efter fredagsbønnen. Blandt de dræbte var en 12-årig dreng.

Det internationale samfund har lagt pres på Syriens præsident, Bashar al-Assad, for at få ham til at stoppe den brutale fremfærd over for de prodemokratiske demonstranter. Tyrkiet opfordrede lørdag Assad til at handle, inden det er for sent.

- Der er stadig mulighed for en stabil og fredelig overgang i Syrien, hvis omfattende reformer sættes i værk med en hastighed, der tilfredsstiller folket, sagde Ahmet Davutoglu.

- Tiden er ved at løbe ud, advarede han.

Trods det voksende internationale pres har Assads styre ikke stoppet volden mod demonstranterne. I stedet har styret ladet forstå, at volden skyldes "bevæbnede terrorbander".

Torsdag sagde USA's præsident, Barack Obama, rent ud til Assad, at han skal indlede en demokratisk proces eller træde tilbage.

Mere om emnet

Se alle

FN: En million er flygtet fra Syrien

Syriens oprørere vinder terræn i nord

Mindst 200 er dræbt i kampe om politiskole i Syrien