Beboere i det sydlige Syrien melder om fund af massegrave med mindst 22 døde. Syriens regering afviser blankt.
Indbyggere nær byen Deraa i det sydlige Syrien har fundet to separate grave, der indeholder mindst 22 lig, siger indbyggere og en menneskeretsorganisation.

Fire lokale beboere oplyser til nyhedsbureauet Reuters, at indbyggere i en landsby fandt to jordhøje i en hvedemark lige uden for Deraas gamle bydel. Under højene lå et sted mellem 22 og 26 opløste lig, siger de.

Syriens indenrigsministerium afviser rapporterne, som det betragter som et led i en "kampagne" af løgn om Syrien.

- Meldinger om en massegrav i Deraa er helt og aldeles usande, meddeler indenrigsministeriet.

Statsligt tv citerer imidlertid en kilde i ministeriet, der oplyser, at fem lig er fundet nær Deraa, og at myndighederne er ved at undersøge sagen.

Ammar Qurabi, der er leder af Den Nationale Organisation for Menneskerettigheder i Syrien, siger, at massegravene ikke har noget at gøre med disse fem lig.

Han fastholder, at der er fundet to grave.

- En indeholdt 24 lig, og en anden syv lig, inklusiv de fem myndighederne har nævnt, samt en uidentificeret kvinde og hendes barn, siger han til nyhedsbureauet AFP.

Ifølge Qurabi er der tale om en 68-årig mand og hans fire sønner.

Massegraven blev fundet søndag, efter at hæren gav indbyggerne lov til at gå udenfor deres huse to timer dagligt.

- De opdagede en massegrav i den gamle del af byen, men myndighederne afspærrede området for at hindre beboerne i at hente ligene, siger Qurabi.

En anden melding kommer fra Rami Abdel Rahman fra Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, der siger, at der kun findes én grav, og at det var denne grav, der indeholdt ligene af den ældre mand og hans sønner.

Oplysningerne er ikke mulige at bekræfte fra uafhængig hold, idet udenlandske journalister og organisationer ikke kan rejse frit rundt i Syrien.

Mere om emnet

Se alle

FN: En million er flygtet fra Syrien

Syriens oprørere vinder terræn i nord

Mindst 200 er dræbt i kampe om politiskole i Syrien