Syge svin skal under opsyn


Syge svin skal under opsyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FN's landsbrugsorganisation opfordrer landmænd til at holde godt øje med svin, der har symptomer på influenza, og er i risikozonen for at blive smittet med H1N1

FN's fødevare- og landbrugsorganisation FAO opfordrer landmænd til øjeblikkeligt at rapportere "alle influenzalignende symptomer hos svin", som led i kampen mod H1N1. Det sker efter at en mand i Canada har overført smitten fra sig selv til en svinebesætning.

- Den canadiske sag bør ikke give anledning til panik, men den bør minde os om muligheden for overførsel fra mennesker til dyr, hvilket vi afgjort bør holde et vågent øje med, siger FAO's chefveterinær, Joseph Domenech.

FAO, der har hovedkvarter i Rom, opfordrer til at intensivere overvågningen af mulige luftvejssygdomme hos svin. Alle sådanne tilfælde bør "straks indrapporteres til de veterinære myndigheder", siger FAO.

Den nye H1N1-influenzavirus blev søndag fundet i en canadisk svinebesætning i Alberta-provinsen. Det canadiske fødevaredirektorat oplyser, at svinebesætningen er i karantæne, mens der tages flere prøver på dyrene.

Ifølge det canadiske fødevaredirektorat er svinene formentlig blevet smittet af en person, som for nylig har været i Mexico.

Syge svin skal under opsyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce