Sygdom og sult afløser oversvømmelser

Trafikken i gaderne i Dhaka, Bangladesh' hovedstad, foregår i vand til knæene. Foto: Scanpix

Sygdom og sult afløser oversvømmelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BANGLADESH:De enorme vandmasser, der den seneste tid har kostet over 1300 liv og sendt millioner på flugt i Bangladesh, er ved at trække sig tilbage. Men mange tusinde mennesker er blevet syge af forurenet vand og rådden mad.

- Vandet har trukket sig væsentligt tilbage de sidste par dage, og situationen i Dhaka begynder at blive tålelig, selv om der stadig er vand i gaderne. Problemet er nu, at diarrésygdomme spreder sig, fordi kloakvand er blevet blandet med drikkevandet under oversvømmelsen, fortæller Henrik Larsen fra den danske ambassade i Bangladesh.

Næsten 5000 lægehold er blevet sendt ud i landet for at behandle de syge, men myndighederne har endnu ikke overblik over, hvor stort sundhedsproblemet er.

Det internationale center for forskning i diarrésygdomme, der ligger i Bangladeshs hovedstad, Dhaka, modtog søndag 650 nye patienter. Det er det højeste antal nye patienter på én dag i seks år, men centret er i stand til at behandle dem alle. Det står værre til uden for storbyerne.

- I de fattige landområder er der ikke adgang til lægehjælp, og derfor er de syge nødt til at klare sig selv. Det største problem for diarréofrene er manglende adgang til mineraler, der hjælper kroppen med at optage væske. Derfor dør folk af dehydrering, siger Henrik Larsen.

Flere nødhjælpsorganisationer er i gang med at uddele mad, medicin og rensetabletter til vand. Men det er en kortsigtet løsning.

- Situationen vil blive værre, når ofrene vender hjem og bliver nødt til at overleve af mudret vand og det mad, som de nu kan finde, siger en kilde fra Bangladeshs sundhedsmyndighed til nyhedsbureauet Reuters. (ritzau)

Sygdom og sult afløser oversvømmelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce