Sydafrikas opposition vejrer morgenluft


Sydafrikas opposition vejrer morgenluft

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ANC-partiet risikerer at ryge under 60 procents opbakning ved onsdagens lokalvalg i Sydafrika.

Sydafrikanerne gik onsdag til stemmelokalerne ved et lokalvalg, som ventes at sende vælgere væk fra det regerende ANC-parti og frembringe et styrket oppositionsparti.

Lederen af Demokratisk Alliance, Helen Zille, betegner lokalvalget som et "vendepunkt" for demokratiet. Hun mener, at vælgerne i højere grad er begyndt at stemme på tværs af raceskel.

- Intet parti ejer nogen vælger, og der er bestemt ikke noget parti, der ejer nogen racegruppe i Sydafrika, siger hun med henvisning til meningsmålinger, der viser tilbagegang for tidligere præsident Nelson Mandelas ANC-parti.

Demokratisk Alliance har forsøgt at blive af med sit image som et parti for hvide og gøre indhug i gruppen af sorte vælgere.

En af de seneste meningsmålinger viser, at partiet vil få tæt på 20 procent af stemmerne, hvilket vil være det bedste resultat nogensinde.

Selv om ANC fortsat er yderst populært blandt Sydafrikas vælgere, går partiet tilbage på grund af stigende utilfredshed med blandt andet boligsituationen samt basale ydelser som vand og elektricitet blandt landets fattige.

Meningsmålinger viser, at ANC, der har været ved magten de seneste 17 år, risikerer at komme ned under 60 procents opbakning.

Ved det seneste lokalvalg for fem år siden fik partiet omkring 65 procent af stemmerne.

Sydafrikas opposition vejrer morgenluft

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce