Det mellemamerikanske land El Salvador har nu også konstateret svineinfluenza inden for sine grænser. Argentina har fortsat lukket for fly fra Mexico.
El Salvador melder sig nu i rækken af lande, som har konstateret den frygtede influenzatype H1N1. Ifølge den salvadoranske sundhedsminister er to personer i det mellemamerikanske land smittet med H1N1-virus.

Verdenssundhedsorganisationen, WHO, opfordrer til mere effektiv overvågning af både mennesker og dyr i kampen mod den nye type influenza, men der er ikke planlagt noget WHO-møde for at drøfte et forhøjet internationalt alarmberedskab. Pandemi-alarmberedskabet blev i sidste uge hævet fra tre til fem på en skala med seks faser.

19 personer i Mexico og en person i USA er indtil videre døde efter at være blevet smittet med H1N1, og flere lande har lukket for flytrafik til og fra Mexico, hvor smitten først blev konstateret.

Argentina meddelte søndag, at landet opretholder forbuddet mod at lade fly afgået fra Mexico lande på argentinsk jord, meddeler Argentinas sundhedsministerium.

Mere om emnet

Se alle

To døde af svineinfluenza i Danmark

Færre smittes af H1N1 i USA

Endnu et dansk influenza-dødsfald