Sveriges konge beklager sin udtalelse om Brunei


Sveriges konge beklager sin udtalelse om Brunei

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sveriges Kong Carl Gustaf mødtes torsdag med statsminister Göran Persson på Stockholm slot, hvor kongen skulle redegøre for, præcis hvad han mente med den udtalelse, han fremkom med til svensk radio under et besøg i sultanatet Brunei mandag.

På en pressekonference umiddelbart efter mødet med kongen torsdag forsøgte Göran Persson at lægge låg på skandalen og opfordrede til, at "vi ikke overdriver betydningen af det, der er sket".

- Kongen beklager, at hans udtalelse er blevet misforstået, sagde Persson ved pressekonferencen.

- Han har udtrykt sin mening, som er helt på linje med den opfattelse som Sveriges regering og Riksdag har, sagde statsministeren.

I en udtalelse, der blev offentliggjort umiddelbart efter mødet, forsøgte kongen selv at forklare, hvad han havde ment med sine rosende ord om sultanen i Brunei.

- Efter at statsbesøget i sultanatet Brunei og mødet med dets statsoverhoved var afsluttet, fik jeg spørgsmålet, om der havde været "vanskeligheder ved at omgås og mødes og forhandle med en sådan leder", og som det sagdes, "styrer sit land med jernhånd", forklarede Kong Carl Gustaf.

- På det spørgsmål svarede jeg, at vi som gæster ikke har haft nogen vanskeligheder, vi er blevet mødt med stor venlighed og varme. Jeg tilføjede, at jeg har bemærket, at sultanens møde med sine medborgere er meget omfattende ved modtagelser og rejser rundt om i landet.

- Selvfølgelig har jeg dermed ikke udtalt mig om, hvordan det står til med demokratiske rettigheder i Brunei, sagde kongen i sin udtalelse torsdag.

Hele skandalen opstod, efter kongen mandag tilsyneladende lovpriste det åbne forhold, sultanen har til sit folk, oplyste Sveriges Radios nyhedsmagasin, Ekot.

Sveriges konge beklager sin udtalelse om Brunei

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce