Sverige satser stort på vindkraft


Sverige satser stort på vindkraft

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sverige oplever en fordobling af investeringerne i vindmølleprojekter i 2009. Interessen for fortsat ekspansion inden for sektoren er betydelig.

Der bliver bygget vindmøller som aldrig før i Sverige. I år er der blevet investeret cirka otte milliarder svenske kroner (5,7 milliarder danske kroner) i over 200 vindmølleprojekter med en samlet kapacitet på op mod 500 megawatt.

Det skriver den svenske erhvervsavis Dagens Industri.

Det er en fordobling af investeringerne i denne vedvarende energikilde sammenlignet med i 2008.

Alt fra store erhvervsvirksomheder til enkeltmandsdrevne landbrug deltager i den massive udbygning af vindkraft.

Og mange vil være med til at finansiere en fortsat ekspansion. Tilsammen har en række selskaber postet over 100 milliarder svenske kroner (71 milliarder danske kroner) i kommende vindmølleparker.

- Det er vældig positivt og et signal om styrke fra hele branchen at fortsætte med at tiltrække meget store investeringer og vækst midt i den værste konjunkturnedgang i moderne tid, siger Matthias Rapp, direktør for brancheorganisationen Svensk Vindenergi, til Dagens Industri.

I Sverige er vindkraft inde i en uhyre stærk udvikling. Internationalt er fremmarchen for vindkraft en anelse langsommere i øjeblikket som følge af lavkonjunktur og faldende elpriser.

Sverige satser stort på vindkraft

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce