Svenskerne gider ikke kong Carl Gustaf


Svenskerne gider ikke kong Carl Gustaf

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svenskerne er trætte af kongens eskapader. Et flertal mener Carl Gustaf bør forlade tronen

Svenskerne er åbenbart trætte af kong Carl Gustaf eskapader.

Under halvdelen af befolkningen mener, at han bør fortsætte på posten. Samtidig er opbakningen til kronprinsesse Victoria som royalt overhoved steget markant, ifølge en meningsmåling i Dagens Nyheter.

Det skriver nyhedsbureauet TT.

For knap et år siden ønskede 64 procent af svenskerne, at kongen skulle forblive på tronen, mens kun 17 procent foretrak, at kronprinsesse Victoria tog over. Men siden er tilliden til kongen styrtdykket.

I den nye måling fra opinionsinstituttet Synovate får kongen kun opbakning fra 44 procent af de adspurgte. Næsten lige så mange, 41 procent, foretrækker kronprinsesse Victoria.

Stemningen vil dog vende igen, fordi folks hukommelse er kort, siger royalist og tidligere medlem af det svenske parlament Henrik S. Järrel til avisen

Meningsmålingen viser også, at den generelle støtte til kongehuset er mindsket til 66 procent fra 74 procent i marts 2010.

- Det er opmuntrende og positivt, at kurven for støtten til monarkiet går nedad. Fortsætter den her tendens, vil et flertal snart være imod kongehuset, siger Peter Althin fra Republikanska föreningen til Dagens Nyheter.

I november 2010 blev der i den meget omtalte bog om den svenske konge, 'Carl XVI Gustaf - Den modvillige monark', berettet om kongens hyppige besøg på natklubber og hans forbindelser til tvivlsomme personer og unge kvinder.

Svenskerne gider ikke kong Carl Gustaf

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce