Svenske anklagere frygter overfaldsmænd


Svenske anklagere frygter overfaldsmænd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svenske anklagere føler sig i stigende grad utrygge og udsatte. De ønsker bedre sikkerhed i retssale, hvor der jævnligt konfiskeres våben blandt tilhørere.

Det bliver mere og mere farligt at være anklager i Sverige. Anklagerne føler sig utrygge og udsatte, og de ønsker sikkerheden i retssale forbedret. Det skriver avisen Dagens Nyheter.

Anklagerne kræver, at retssale udrustes med alarmer og sikkerhedskontrol af tilhørere. Kravet kommer efter flere opsigtvækkende trusler mod anklagere og dommere i sager, hvor kriminelle grupper er indblandende.

- Det handler ikke kun om anklagerens tryghed. Det handler om befolkningens tillid til hele retsvæsnet, siger chefanklager Nils Rekke ved den svenske Riksanklageren.

Han mener, at truslerne skyldes et mere "råt samfundsklima".

En undersøgelse udført af retsorganisationen Jusek viser, at hver fjerde anklager i Sverige føler sig utryg.

- Vi ønsker permanent sikkerhedskontrol i vore retssale. Der er ingen anden vej at gå, siger Nils Rekke. I dag kan en dommer beslutte, om der skal være en sikkerhedskontrol forud for et retsmøde.

Spørgsmålet om permanent sikkerhedskontrol er kommet højt på den retspolitiske dagsorden, efter at politiet i Malmø og Linköping i fjor ved tre retssager gennemførte uanmeldt sikkerhedskontrol.

Her fandt politi i alt 150 lommeknive, køkkenknive, skruetrækkere og forskellige stikvåben. Desuden blev der fundet hash og heroin blandt tilhørerne.

Svenske anklagere melder også om mordtrusler via breve og e-mail. Værst gik det til i 2001, hvor en anklager i Umeå blev stukket ned af en mand med kniv. I fjor fik en anklager i Trollhättan sit hjem ødelagt af en bombe, som var placeret uden for hendes dør.

Svenske anklagere frygter overfaldsmænd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce