Sværere og dyrere at låne penge


Sværere og dyrere at låne penge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kriser som perler på snor hos store i finanskoncerner. Det vil danske bankkunder også kunne mærke, det vil blive sværere at låne penge, mener cheføkonom.

Danske bankkunder vil kunne mærke følgerne af den værste finanskrise siden 1930'erne. Det bliver sværere at låne penge, og prisen for at låne vil blive dyrere. Det siger cheføkonom i Sydbank Jacob Graven.

- Det bliver sværere for danskerne at låne penge. Det er allerede sket over det seneste år, men der vil blive strammet yderligere op på kreditsiden, og det vil give højere renter end tidligere, siger Jacob Graven.

Meldingen kommer efter mandagens kollaps i den store amerikanske investeringsbank Lehmann Brothers, der er tæt på konkurs efter at have været et selvstændigt finanshus i 158 år. Samtidig måtte Merril Lynch ud med, at banken overtages af Bank of America for 50 milliarder dollar. Nyhederne om de store finanshuse kommer ugen efter, at den amerikanske regering gik ind i en redningsaktion af USA's største realkreditinstitutter Fannie Mae og Freddie Mac, der tilsammen sidder på halvdelen af det amerikanske boligmarked.

- Det sender yderligere vand på møllen og chokbølger ind. Likviditetsproblemerne vil fortsætte, og bankerne vil være tilbageholdende med at låne hinanden penge i frygt for, at den, der lånes penge til, kan gå konkurs over natten. Her vil den psykologiske effekt være størst, siger Jacob Graven.

Sværere og dyrere at låne penge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce