Sundhedsminister er tryg ved beredskab


Sundhedsminister er tryg ved beredskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu er det alvor. H1N1, også kaldet svineinfluenza, er konstateret i Danmark. Men vi har en veludviklet beredskabsplan, siger sundhedsministeren.

At H1N1, også kendt som svineinfluenza, fredag blev konstateret i Danmark, kommer ikke som noget overraskelse, konstateret sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (K). Tværtimod.

- Vi havde jo regnet med, at det ville komme, siger Jakob Axel Nielsen. Man ved stadig så lidt om den nye influenzasygdom, at ingen kan forudsige, hvordan smitten vil udvikle sig. Sundhedsministeren er dog tryg ved at, det danske sundhedsvæsen kan håndtere situationen.

- Vores sundhedsstyrelse har lavet en beredskabsplan, som er meget veludviklet. Nu er vi i den situation, at vi skal bruge vores beredskabsplan og alle niveauer er orienteret om, hvordan de skal forholde sig. Ude ved de praktiserende læger, på sygehuse osv. Så jeg er vældig tryg, og vi skal huske på, at det vi har fået nu, det er ét tilfælde af en influenza, som ikke er værre end alle mulige andre influenzaer, siger han.

Den smittede person har det fint og befinder sig på sin bopæl. Sundhedsmyndighederne har ikke ment, at der var nødvendigt at placere personen på en isolationsstue på et hospital. Jakob Axel Nielsen er sikker på, at myndighederne gør det rigtige, også i forhold til at kontakte de personer, som den smittede har været tæt på, for eksempel i flyet hjem fra USA, hvor vedkommende er blevet smittet.

- Jeg er meget tryg ved den måde sundhedsstyrelsen har håndteret den her sag på. Man har haft en plan, som man har lagt tilbage i 2006, og den følger man punkt for punkt for punkt, og derfor er der ikke noget, der kommer bag på sundhedsstyrelsen. Jeg har stor tillid til, at det danske beredskabssystem er yderst veludviklet, siger han.

Danmark har store lagre af influenzamedicinen Tamiflu, og for nylig blev der købt 40.000 pakker relenza, som er et alternativ til Tamiflu. Hvis det bliver nødvendigt, vil der blive indkøbt endnu mere.

- Vi følger den her sag, og tager den med den alvor, den skal tages med, siger ministeren.

Sundhedsminister er tryg ved beredskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce