Strauss-Kahn siger farvel til sin celle

Dominique Strauss-Kahn er blevet løsladt mod kaution fra fængsel i New York. Det næste retsmøde i sagen finder efter planen sted den 6. juni.
Foto: AP Photo/Polfoto

Strauss-Kahn siger farvel til sin celle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter fire nætter i fængsel er Dominique Srauss-Kahn blevet løsladt mod kaution.

Den tidligere chef for Den Internationale Valutafond (IMF) Dominique Strauss-Kahn er blevet løsladt mod kaution fra fængsel i New York.

En embedsmand oplyser til nyhedsbureauet Reuters, at Strauss-Kahn blev løsladt kort før klokken 22 dansk tid.

Da var klokken næsten fire om eftermiddagen i New York, hvor en dommer kort forinden havde sagt ja til at løslade Dominique Strauss-Kahn og sende ham til et ikke nærmere bestemt midlertidigt hjem i Lower Manhattan, hvor han vil blive sat i husarrest under bevogtning.

Det sikkerhedsselskab, som domstolen har godkendt til at bevogte Strauss-Kahn, har ikke pligt til at holde politiet informeret om, hvor han opholder sig.

Tidligere meddelte Strauss-Kahns forsvarsadvokater, at de havde afleveret en kaution på en million dollar for at få frigivet ham.

Den 62-årige tidligere IMF-leder er blevet sigtet for seksuelt overgreb, forsøg på voldtægt og ulovlig frihedsberøvelse af en 32-årig tjenestepige i sin hotelsuite i New York lørdag.

Den amerikanske tv-station NBC og tabloidavisen New York Post rapporterede tidligere fredag, at planen om at placere Strauss-Kahn i en lejlighed i den fashionable bygning Bristol Plaza i det rige område øst for Central Park på Manhattan var blevet opgivet.

Det skete ifølge de to medier, fordi en af bygningens indflydelsesrige beboere modsatte sig, at Strauss-Kahn kommer til at bo dér.

Strauss-Kahn har tilbragt de seneste fire nætter i Rijkers-fængslet.

Han nægter sig skyldig i alle sigtelser og trådte torsdag tilbage fra sin post som IMF-chef for at hellige sig kampen for at rense sit navn. Hvis han bliver fundet skyldig i anklagerne, kan han blive tvunget til at tilbringe resten af sit liv bag tremmer.

Det næste retsmøde i sagen mod Strauss-Kahn finder efter planen sted den 6. juni.

Strauss-Kahn siger farvel til sin celle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce