Stort bygningskollaps: Ingeniører anholdt i Bangladesh

Se billedgalleri
Der bliver stadig reddet folk ud fra murbrokkerne i den fabriksbygning, der kollapsede onsdag.

Stort bygningskollaps: Ingeniører anholdt i Bangladesh

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Antallet af omkomne er oppe på 337 personer, efter at tøjfabrik onsdag faldt sammen i Bangladesh.

Yderligere to personer er lørdag blevet tilbageholdt af politiet, efter at en otte-etagers tøjfabrik onsdag styrtede sammen og dræbte mindst 341 personer i Bangladesh.

Der er tale om to ingeniører, som har været involveret i designet af den kollapsede bygning, og som sagde god for sikkerheden i bygningen dagen inden, den faldt sammen.

Anholdelserne kommer, efter at de to bygningsejere fredag også blev anholdt til stor glæde for fremmødte demonstranter. De vil blive anklaget for "forsømmelse med døden til følge."

Ifølge politiets efterforskningsleder vil de to ingeniører stå over for de samme anklager.

23 mennesker blev lørdag morgen reddet op fra ruinerne, og i alt har mere end 2300 personer overlevet kollapset, der skete midt i arbejdstiden på fabrikken.

Ifølge flere af de overlevende fra kollapset blev der opdaget sprækker i bygningen tirsdag, der resulterede i en evakuering af bygningen. Dog blev de 3000 arbejdere beordret tilbage på arbejde onsdag, hvorefter bygningen kollapsede.

Redningsfolk fortæller, at det efterhånden bliver sværere og sværere at få folk ud af ruinerne i live, fordi de indespærrede folk er så svage, at de ikke har kræfter til at råbe efter hjælp.

Bangladesh er verdens næststørste tøjproducent, men der har ofte været problemer med sikkerheden på fabrikkerne, som lider under byggesjusk, fordi bygherrer ser stort på reglerne.

Eksempelvis mistede mere 111 mennesker livet, da der udbrød brand på en anden fabrik i november.

Siden kollapset af den otte-etagers fabriksbygning har redningsmandskab arbejdet uafbrudt i håb om at finde overlevende mellem murbrokkerne.

De fleste af de mange omkomne er kvinder, der var på arbejde på en af de fem tekstilfabrikker i den høje bygning. Kun stueetagen er intakt efter sammenstyrtningen.

Stort bygningskollaps: Ingeniører anholdt i Bangladesh

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce